PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT
anul universitar 2016-2017
Anul I
Cod disci-plina |
Discipline |
Categorie formativă |
S.I./ Sem (ore) |
Număr de ore săptămânal şi forma de evaluare |
||||||||||||
Semestrul I 14 săptămâni |
Semestrul II 14 săptămâni |
|||||||||||||||
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
|||||
|
OBLIGATORII IMPUSE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCF1O01 |
Matematică şi statistică I |
DF |
52 |
2 |
2 |
- |
- |
E |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCF2O02 |
Matematică şi statistică II |
DF |
69 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
2 |
- |
- |
E |
5 |
|
DlCF1O03 |
Chimie anorganică, analitică |
DF |
92 |
3 |
- |
2 |
- |
E |
6 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCF1O04 |
Chimie organică |
DF |
92 |
3 |
- |
2 |
- |
E |
6 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCF2O05 |
Chimia alimentelor |
DF |
98 |
|
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
1 |
2 |
- |
E |
7 |
|
DlCF1O06 |
Fizică |
DF |
66 |
2 |
- |
1 |
- |
E |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCF2O07 |
Analize fizico-chimice |
DF |
69 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
VP |
5 |
|
DlCF1O08 |
Utilizarea calculatorului şi grafică computerizată |
DF |
52 |
2 |
- |
2 |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCF2O09 |
Chimie fizică şi coloidală |
DF |
69 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
|
DlCD1O10 |
Politici şi strategii globale de securitate alimentară |
DD |
66 |
2 |
1 |
- |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD2O11 |
Ecologia şi protecţia mediului |
DS |
94 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
E |
6 |
|
DlCC1O12 |
Limba străină I |
DC |
26 |
- |
2 |
- |
- |
VP |
2 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCC2O13 |
Limba străină II |
DC |
22 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
- |
VP |
2 |
|
DlCC1O14 |
Educaţie fizică și sport I |
DC |
13 |
- |
1 |
- |
- |
VP(A/R) |
1 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
|
DlCC2O15 |
Educaţie fizică și sport II |
DC |
11 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
1 |
- |
- |
VP(A/R) |
1 |
|
|
TOTAL DISCIPLINE OBLIGATORII |
|
905 |
14 |
6 |
7 |
- |
4E 3V |
30 |
11 |
6 |
8 |
- |
4E 2V |
30 |
|
|
FACULTATIVE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCC1F01 |
Materii prime de origine vegetală în industria alimentară |
|
52 |
2 |
2 |
- |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCC2F02 |
Materii prime de origine animală în industria alimentară |
|
44 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
2 |
- |
- |
VP |
4 |
|
DlCC1F03 |
Psihologia alimentaţiei umane |
|
52 |
2 |
2 |
- |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT
anul universitar 2016-2017
Anul II
|
Cod disci-plina |
Discipline |
Categorie formativă |
S.I./ Sem (ore) |
Număr de ore săptămânal şi forma de evaluare |
|||||||||||||
|
Semestrul I 14 săptămâni |
Semestrul II 14 săptămâni |
||||||||||||||||
|
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
||||||
|
|
OBLIGATORII IMPUSE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
DlCF3O01 |
Biochimie generală |
DF |
88 |
1 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCF4O02 |
Biochimia produselor alimentare |
DF |
60 |
- |
- |
- |
|
- |
- |
2 |
1 |
2 |
- |
E |
5 |
||
|
DlCF3O03 |
Elemente de inginerie mecanică şi electrică |
DF |
62 |
1 |
- |
2 |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCD4O04 |
Microbiologie generală |
DD |
48 |
- |
- |
- |
|
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
||
|
DlCD3O05 |
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare I |
DD |
48 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
||
|
DlCD4O06 |
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare II |
DD |
62 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
1 |
- |
E |
4 |
||
|
DlCD4O07 |
Principiile nutriţiei umane |
DD |
62 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
1 |
- |
VP |
4 |
||
|
DlCD3O08 |
Legislaţie si protecţia consumatorului de bunuri alimentare I |
DD |
36 |
2 |
1 |
- |
- |
VP |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCD4O09 |
Legislaţie si protecţia consumatorului de bunuri alimentare II |
DD |
36 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
1 |
- |
- |
VP |
3 |
||
|
DlCD3O10 |
Operaţii unitare în industria alimentară I |
DD |
48 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCD4O11 |
Operaţii unitare în industria alimentară II |
DD |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
1 |
2 |
E |
5 |
||
|
DlCS3O12 |
Resurse de apă şi protecţia lor |
DS |
62 |
2 |
- |
1 |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCS3O13 |
Surse de poluare atmosferică şi a solului |
DS |
62 |
2 |
1 |
- |
- |
E |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCD4O14 |
Practică (3săptămâni x 30 ore/săptămână) |
DD |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
VP |
3 |
||
|
DlCC3O15 |
Limba străină III |
DC |
24 |
- |
2 |
- |
- |
VP |
2 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCC4O16 |
Limba străină IV |
DC |
24 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
- |
VP |
2 |
||
|
DlCC3O17 |
Educaţie fizică și sport III |
DC |
12 |
- |
1 |
- |
- |
VP(A/R) |
1 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCC4O18 |
Educaţie fizică și sport IV |
DC |
12 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
1 |
- |
- |
VP(A/R) |
1 |
||
|
|
TOTAL DISCIPLINE OBLIGATORII |
|
806 |
12 |
5 |
9 |
- |
4E 4V |
30 |
12 |
5 |
7 |
2 |
4E 4V |
30 |
||
|
|
FACULTATIVE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
DlCC3F01 |
Elemente generale de toxicologie I |
|
22 |
2 |
- |
2 |
- |
VP |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCC4F02 |
Elemente generale de toxicologie II |
|
22 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
VP |
3 |
||
|
DlCC3F03 |
Igiena societăţilor agroalimentare |
|
22 |
2 |
2 |
- |
- |
VP |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
||
|
DlCC4F04 |
Elemente de electrochimie şi coroziune |
|
22 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
2 |
- |
- |
VP |
3 |
PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT
anul universitar 2016-2017
Anul III
Cod disci-plina |
Discipline |
Categorie formativă |
S.I./ Sem (ore) |
Număr de ore săptămânal şi forma de evaluare |
||||||||||||
Semestrul I 14 săptămâni |
Semestrul II 14 săptămâni |
|||||||||||||||
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
|||||
|
OBLIGATORII IMPUSE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCD5O01 |
Managementul calităţii produselor alimentare |
DD |
34 |
2 |
2 |
- |
1 |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD5O02 |
Inocuitatea produselor alimentare |
DD |
62 |
2 |
- |
1 |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD6O03 |
Analize senzoriale |
DD |
48 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
|
DlCD6O04 |
Utilaje în industria alimentară |
DD |
62 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
1 |
- |
VP |
4 |
|
DlCD5O05 |
Tehnologia şi controlul calităţii în industria cărnii |
DD |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD6O06 |
Tehnologia şi controlul calităţii în industria laptelui |
DD |
48 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
|
DlCD6O07 |
Practică (3săptămâni x 30 ore/ săptămână) |
DD |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
VP |
3 |
|
DlCD5O08 |
Managementul mediului |
DD |
74 |
3 |
1 |
- |
- |
VP |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD5O09 |
Tehnici moderne de analiză şi expertiză a alimentelor |
DD |
98 |
3 |
1 |
2 |
- |
E |
7 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD6O10 |
Ambalaje şi design în industria alimentară |
DD |
24 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
1 |
1 |
- |
- |
VP |
2 |
|
|
TOTAL |
|
524 |
12 |
4 |
5 |
1 |
- |
25 |
7 |
1 |
5 |
- |
- |
17 |
|
|
OBLIGATORII OPŢIONALE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pachet 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCS6A11 |
Metode moderne de analiză a poluanţilor |
DS |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
|
DlCS6A12 |
Elemente de tehnologii generale şi poluanţi specifici |
DS |
34 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
|
DlCS5A13 |
Controlul falsificărilor produselor alimentare I |
DS |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCS6A14 |
Controlul falsificărilor produselor alimentare II |
DS |
62 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
1 |
- |
2 |
- |
VP |
4 |
|
|
Pachet 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCS6A11 |
Dinamica poluanţilor în mediu |
DS |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
|
DlCS6A12 |
Concentrarea şi separarea poluanţilor |
DS |
34 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
- |
2 |
- |
E |
4 |
|
DlCS5A13 |
Controlul poluanţilor atmosferici I |
DS |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCS6A14 |
Controlul poluanţilor atmosferici II |
DS |
62 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
1 |
- |
2 |
- |
VP |
4 |
|
|
TOTAL |
|
230 |
2 |
- |
2 |
- |
- |
5 |
7 |
- |
6 |
- |
- |
13 |
|
|
TOTAL DISCIPLINE OBLIGATORII |
|
754 |
14 |
4 |
7 |
1 |
3E 3V |
30 |
14 |
1 |
11 |
- |
4E 4V |
30 |
PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT
anul universitar 2016-2017
Anul IV
Cod disci-plina |
Discipline |
Categorie formativă |
S.I./ Sem (ore) |
Număr de ore săptămânal şi forma de evaluare |
||||||||||||
Semestrul I 14 săptămâni |
Semestrul II 14 săptămâni |
|||||||||||||||
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
C |
S |
L |
Pr |
Ev |
K |
|||||
|
OBLIGATORII IMPUSE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCD7O01 |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară |
DD |
48 |
3 |
1 |
- |
- |
VP |
4 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD8O02 |
Control sanitar veterinar |
DD |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
3 |
- |
E |
5 |
|
DlCD7O03 |
Tehnologia şi controlul calităţii în industria panificaţiei |
DD |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD7O04 |
Tehnologia şi controlul calităţii conservelor de fructe şi legume |
DD |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD7O05 |
Tehnologia şi controlul calităţii în industria extractivă (ulei+zahăr/morărit) I |
DD |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCD8O06 |
Tehnologia şi controlul calităţii în industria extractivă (ulei+zahăr/morărit) II |
DD |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
|
DlCS7O07 |
Tehnologia şi controlul calităţii vinului și băuturilor alcoolice |
DS |
74 |
2 |
- |
2 |
- |
E |
5 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCS8O08 |
Proiect analiza siguranţei alimentelor |
DS |
48 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
1 |
- |
- |
3 |
VP |
4 |
|
DlCS7O09 |
Instrumente informatice şi tehnici de cercetare |
DS |
50 |
- |
- |
- |
2 |
VP |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCS8O10 |
Proiect pentru îmbunătăţirea calităţii mediului |
DS |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
- |
3 |
VP |
5 |
|
DlCS8O11 |
Practică de elaborare a proiectului de diplomă (2 săptămâni x 30 ore-săpt) |
DS |
30 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
VP |
3 |
|
|
TOTAL |
|
652 |
11 |
1 |
8 |
2 |
- |
27 |
8 |
- |
5 |
6 |
- |
22 |
|
|
OBLIGATORII OPŢIONALE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pachet 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCS8A12 |
Drepturile consumatorilor şi autorităţi responsabile |
DS |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
2 |
- |
- |
E |
5 |
|
DlCS7A13 |
Control fitosanitar |
DS |
36 |
2 |
1 |
- |
- |
VP |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCS8A14 |
Politica comunitara în protecţia mediului |
DS |
36 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
- |
1 |
VP |
3 |
|
|
Pachet 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DlCS8A12 |
Ecomarketing |
DS |
60 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
2 |
- |
- |
E |
5 |
|
DlCS7A13 |
Tehnici membranare în analiza alimentelor |
DS |
36 |
2 |
1 |
- |
- |
VP |
3 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
|
DlCS7A14 |
Drept comunitar si administrarea afacerilor |
DS |
36 |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
2 |
- |
- |
1 |
VP |
3 |
|
|
TOTAL |
|
132 |
2 |
1 |
- |
- |
- |
3 |
5 |
2 |
- |
1 |
- |
8 |
|
|
TOTAL DISCIPLINE OBLIGATORII |
|
784 |
13 |
2 |
8 |
2 |
4E 3V |
30 |
13 |
2 |
5 |
7 |
3E 4V |
30 |
COMPETENŢELE DOBÂNDITE PRIN PROGRAMUL DE STUDII
În concordanță cu cerințele la nivel European, absolventul unui program de studiu de licenţă în PROTECŢIA CONSUMATORLUI ŞI A MEDIULUI dobândeşte competenţe profesionale şi abilităţi corespunzatoare calificării declarate.
Competenţele profesionale scontate ale absolvenţilor programului PCM corespund calificării declarate şi se axează pe:
- Identificarea, descrierea și utilizarea adecvată a noțiunilor specifice științei alimentului și siguranței alimentare;
- Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalațiilor și echipamentelor din industria alimentara, supravegherea, conducerea, analiza și proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit.
- Proiectarea de produse alimentare noi, implementarea și managementul de proiecte, managementul producției, controlul calității produselor alimentare și realizarea proceselor de marketing
- Managementul tehnologiilor de valorificare a subproduselor și deșeurilor din industria alimentară și asigurarea protecției mediului
- Comunicarea cu consumatorii, agenţii economici şi instituţiile abilitate privind respectarea cerinţelor de protecţie a consumatorului, îmbunătăţirea transparenţei informaţiilor dintre aceștia cu scopul creşterii încrederii consumatorului în produsele consumate
- Conducerea unor operaţii de supraveghere şi control prinvind stadiul de implementare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor şi a mediului
- Conştientizarea nevoii de formare continuă; utilizarea eficientă a resurselor şi tehnicilor de învăţare, pentru dezvoltarea personală şi profesională.
- Proiectarea , conducerea şi îmbunătăţirea continuă a operaţiilor tehnologice din industria alimentară în concordanţă cu cerinţele specifice cadrului legislativ actual prinvind protecţia mediului, a cerinţelor specifice unor standarde voluntare de tipul ISO sau EMAS
- Evaluarea calităţii aspectelor de mediu în care o activitate economică din cadrul industriei alimentare operează, elaborarea de soluţii tehnice care urmăresc reducerea impactului pe care activitatea o generează
Competențe transversale
- CT1. C1 Identificarea si respectarea normelor de etica si deontologie profesionala, asumarea responsabilitatilor pentru deciziile luate si a riscurilor aferente |
|
|
- CT2. Identificarea rolurilor si responsabilitatilor intr-o echipa pluridisciplinara si aplicarea de tehnici de relationare si munca eficienta in cadrul echipei |
||
- CT3. Utilizarea eficienta a surselor informationale si a resurselor de comunicare si formare profesionala asistata (portaluri, Internet, aplicatii software de specialitate, baze de date, cursuri on-line etc.) atat in limba romana, cat si intr-o limba de circulatie internationala |
|
4. FINALITĂȚI
Conform Cadrului naţional al calificărilor din România ocupaţii posibile ale absolvenţilor programului de studii de licenţă PCM sunt:
215201. Inginer in industria alimentara
215206. Inspector de specialitate inginer industria alimentară
215207. Referent de specialitate inginer industria alimentară
215201. Inginer specialitatea industria alimentara si frig
215203. Proiectant inginer produse alimentare
215204. Consilier inginer industria alimentara
215205. Expert inginer industria alimentara
242320. Auditor în domeniul siguranţei alimentare
233201. Profesor în învăţământul gimnazial
241401. Analist cumpărări/consultant furnizori
241801. Expert tehnic extrajudiciar
252205. Inginer de cercetare în controlul calităţii produselor alimentare
241937. Expert de accesare fonduri structurale şi de coeziune europene
252205; Inginer de cercetare în controlul calităţii produselor alimentare
252206 Asistent de cercetare în controlul calităţii produselor alimentare
242303 Auditor în domeniul calităţii
În concordanță cu cerințele la nivel European, absolventul unui program de studiu de licenţă în PROTECŢIA CONSUMATORLUI ŞI A MEDIULUI dobândeşte competenţe profesionale şi abilităţi corespunzatoare calificării declarate.
Competenţele profesionale scontate ale absolvenţilor programului PCM corespund calificării declarate şi se axează pe:
- Identificarea, descrierea și utilizarea adecvată a noțiunilor specifice științei alimentului și siguranței alimentare;
- Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalațiilor și echipamentelor din industria alimentara, supravegherea, conducerea, analiza și proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit.
- Proiectarea de produse alimentare noi, implementarea și managementul de proiecte, managementul producției, controlul calității produselor alimentare și realizarea proceselor de marketing
- Managementul tehnologiilor de valorificare a subproduselor și deșeurilor din industria alimentară și asigurarea protecției mediului
- Comunicarea cu consumatorii, agenţii economici şi instituţiile abilitate privind respectarea cerinţelor de protecţie a consumatorului, îmbunătăţirea transparenţei informaţiilor dintre aceștia cu scopul creşterii încrederii consumatorului în produsele consumate
- Conducerea unor operaţii de supraveghere şi control prinvind stadiul de implementare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor şi a mediului
- Conştientizarea nevoii de formare continuă; utilizarea eficientă a resurselor şi tehnicilor de învăţare, pentru dezvoltarea personală şi profesională.
- Proiectarea , conducerea şi îmbunătăţirea continuă a operaţiilor tehnologice din industria alimentară în concordanţă cu cerinţele specifice cadrului legislativ actual prinvind protecţia mediului, a cerinţelor specifice unor standarde voluntare de tipul ISO sau EMAS
- Evaluarea calităţii aspectelor de mediu în care o activitate economică din cadrul industriei alimentare operează, elaborarea de soluţii tehnice care urmăresc reducerea impactului pe care activitatea o generează
Competențe transversale
- CT1. C1 Identificarea si respectarea normelor de etica si deontologie profesionala, asumarea responsabilitatilor pentru deciziile luate si a riscurilor aferente |
|
|
- CT2. Identificarea rolurilor si responsabilitatilor intr-o echipa pluridisciplinara si aplicarea de tehnici de relationare si munca eficienta in cadrul echipei |
||
- CT3. Utilizarea eficienta a surselor informationale si a resurselor de comunicare si formare profesionala asistata (portaluri, Internet, aplicatii software de specialitate, baze de date, cursuri on-line etc.) atat in limba romana, cat si intr-o limba de circulatie internationala |
|
4. FINALITĂȚI
Conform Cadrului naţional al calificărilor din România ocupaţii posibile ale absolvenţilor programului de studii de licenţă PCM sunt:
215201. Inginer in industria alimentara
215206. Inspector de specialitate inginer industria alimentară
215207. Referent de specialitate inginer industria alimentară
215201. Inginer specialitatea industria alimentara si frig
215203. Proiectant inginer produse alimentare
215204. Consilier inginer industria alimentara
215205. Expert inginer industria alimentara
242320. Auditor în domeniul siguranţei alimentare
233201. Profesor în învăţământul gimnazial
241401. Analist cumpărări/consultant furnizori
241801. Expert tehnic extrajudiciar
252205. Inginer de cercetare în controlul calităţii produselor alimentare
241937. Expert de accesare fonduri structurale şi de coeziune europene
252205; Inginer de cercetare în controlul calităţii produselor alimentare
252206 Asistent de cercetare în controlul calităţii produselor alimentare
242303 Auditor în domeniul calităţii