Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
„Aurel Vlaicu” din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Ministrul Educație în vizită la UAV

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și a participat la o întâlnire cu cadrele didactice și studenții universității arădene de stat. A fost întâmpinat de către rectorul universității prof.univ.dr. Ramona Lile împreună cu echipa din conducerea UAV care l-a însoțit pe distinsul invitat prin laboratoarele și centrele de cercetare din  Complexul M.

În discursul său, susținut în sala festivă a UAV, în fața corpului academic, al studenților, parlamentarilor, reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și ai administrației publice locale și centrale, ministrul Pavel Năstase a apreciat evoluția și dinamica universității arădene. Domnia sa a remarcat spectrul larg de specializări din oferta educațională a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, menționând că este una dintre cele mai comprehensive universității din România.

        La încheierea vizitei, rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile i-a mulțumit Ministrului Educației pentru vizită, înmânându-i diploma de excelență şi placheta Universității "Aurel Vlaicu” și l-a asigurat pe înaltul demnitar de forța acestei universități tinere care  „chiar dacă nu are o tradiție lungă în spațiul universitar românesc, s-a remarcat prin dinamică și prin eforturile de a pune bazele unor instituții de cercetare la un nivel cât mai înalt” a punctat rectorul UAV.

Concurs Erasmus

Daca esti student selectat pentru a pleca in mobilitate Erasmus, daca te afli in prezent intr-o mobilitate sau ai beneficiat in trecut de o mobilitate Erasmus, poti participa la un concurs initiat de ANPCDEFP. Fa un filmulet si ai sansa sa castigi pana in 500 de euro!

Detalii accesand linkul: http://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/260

Erasmus Open Doors la UAV

Dacă vrei să fii student internațional, alege să studiezi sau să faci practică în altă țară!

Alege programul Erasmus+!

UAV Arad organizează EOD - Erasmus Open Doors, un eveniment care se află la a patra ediţie, în cadrul căruia studenții UAV pot afla oportunitățile de studiu și practică în programul Erasmus+.

Joi, 9 martie, cu începere de la ora 11, în sala A1 din Complexul M.

Lansarea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

     Marți, 7 februarie 2017 orele 11.00 la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad va avea loc lansarea filialei C.N.M.R. Arad. Evenimentul se va desfășura la sediul UAV din Bd. Revoluției nr.77, sala 13.     

     Coaliția, al cărui președinte este Alexandru Cumpănașu, este una dintre organizațiile cu reprezentativitatea cea mai largă la nivelul societății, incluzând organizații reprezentative ale mediului universitar și academic, mediului de afaceri, sindicatelor, organizațiilor neguvernamentale, organizațiilor profesionale, administrație publică locală.

Ramona Lile „Un sfert de veac al UAV, o sărbătoare a universității noastre”

       Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a sărbătorit 25 de ani de la momentul în care a primit denumirea pionierului aviației Aurel Vlaicu. 25 de ani de istorie în care universitatea s-a dezvoltat și a devenit o importantă instituție de învățământ superior în vestul țării. Evenimentul desfășurat vineri, 9 decembrie, în complexul M a fost un omagiu pentru  cei care au luptat pentru crearea unei instituții de învățământ superior, pentru cei care au muncit în toți acești ani în cadrul universității arădene de stat, pentru cei care au condus destinele universității. Momentul a coincis cu deschiderea ediției 2016 a Simpozionului ISREIE care a adus în Arad multe personalități ale lumii științifice de pe mai multe continente.
      Au onorat cu prezența fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, consilierul Marin Popescu din cadrul Ministerului Educației, subprefectul Florentina Horgea, viceprimarul municipiului Călin Bibarț, Silvana Lupu, secretarul județului Arad, înalte fețe bisericești, precum și directori de instituții, oameni de afaceri, profesori. Alături de ei  au fost prezenți doi invitați speciali ambasadorul Mexicului în România, Excelența Sa José Arturo Trejo Nava și Consulul României la Gyula Florin Trandafir Vasilioni.
Invitații din 20 de țări, rectori și reprezentanți ai universităților din țară au adus mesajul lor aniversar pentru universitatea arădeană de stat.
        A fost un eveniment în care  primii omagiați au fost cei care au făcut parte din comitetul de inițiativă, care în urmă cu 25 de ani au pus bazele universității în jurul Facultății de Inginerie. Un moment special a fost dedicat foștilor rectori  care au condus destinele acestei instituții în cei 25 de ani. Primul rector ales Excelența Sa, prof.univ.dr. Radu Homescu și prof.univ.dr Gheorghe Păcurariu  au susținut un scurt discurs la acest ceas aniversar. Au primit deasemenea recunoștință pentru munca lor de 25 de ani, primii angajați care au construit de fapt zi de zi universitatea arădeană de stat.
       „Pentru Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, această zi este una specială. E un moment aniversar prin care am dorit să aducem un omagiu celor care au scris istoria universității. Ne bucurăm că i-am avut alături pe prietenii noștri din țară, dar și pe cei din străinătate, autoritățile centrale și locale cărora le mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în toți acești ani și pe care îl primim și în prezent. Ne bucurăm că acest eveniment aniversar a coincis cu Simpozionul ISREIE, o sărbătoare a științei” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.
        După eveniment, au început sesiunile pe secțiuni în cadrul Simpozionului ISREIE, un simpozion organizat de UAV din doi în doi ani care se bucură de o tot mai largă participare la fiecare ediție.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET