Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Comemorarea eroului national Avram Iancu

UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC !

            A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea".

            Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich.

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la ZIUA POMPIERILOR

            Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.

            La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene.

             Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,   ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad.


Proiectarea situațiilor de învățare din perspectivă socio-constructivistă în cadrul oreleor de religi

Titlul evenimentului: Workshop: ”Proiectarea situațiilor de învățare din perspectivă socio-constructivistă în cadrul oreleor de religie”

            Durata: 4-5 septembrie 2018, Tmisioara Scoala Gimnazială Dumbravita, jud. Timiș

            Descriere eveniment:  Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți. 

            Echipa de lucru:

  • Formator: conf.univ.dr. Camelia Nadia Bran
  • Organizator, moderator: Inspector religie, prof. Buzatul Daniela, ISJ Timis

 

Sesiunea de formare a fost furnizată ca o alternanță între activitățile frontale moderate de formator cu scop de  input teoretic și ateliere de lucru în care cursanții și-au dezvoltat abilitățile de proiectare conform modelului Evocare-Realizarea sensului-Reflectie

La finalul workshopului cursanții au fost capabili sa:

  • descrie cele puțin câte 3 caracteristici ale dimensiunilor abordării socio-constructiviste a situațiilor de învățare, în urma prezentării .ppt realizată de formator
  • elaboreze în perechi cel puțin 2 obiective operaționale corect și complet formulate porind de la tema Sfanta Treime si folosindu-se de Programa Scolara pentru Disciplina Religie Ortodoxă, textul suport, lista cu verbe  din mapa formării și explicațiile formatorului. S-a  urmărit ca obiectivul operațional să conțină: verbul activ+continutul schimbării; condițiile în care se va manifesta schimbarea; nivelul minim de performanță
  • proiecteze ce putin o lecție cu subiect dat care să cuprindă toate elementele componente ale modelul de proiectare Evocare-Realizarea Sensului-Reflecție, în urma exercițiilor parcurse în sesiunea de formare
  • manifeste o atitudine de deschidere față de alternativele de proiectare-implementare-evaluare a situațiilor de învățare în cadrul orei de religie

Preparate culinare de Ziua Europei

Liga Studenţilor din Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, în parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu şi departamentul Erasmus al universităţii a organizat o prezentare culinară interculturală. În cadrul evenimentului, atât studenţii cât şi comunitatea academică a avut ocazia de a degusta diferite preparate din mai multe ţări din Europa. „Mâncarea a fost preparată de membrii ligii studenţilor ai UAV cât şi de studenţii Erasmus, fapt care a adus la închegarea relaţiei între studenţii români şi cei din afara ţării“, a declarat Roxana Adriana Barna, Președintele Ligii  Studenților din Universitatea Aurel Vlaicu Arad.

INGTEX 2018 la UAV

Un concurs deja cu tradiție la Universitatea „Aurel Vlaicu”  care aduce la Arad  elevi ai liceelor cu profil textil  din întreaga țară a  ajuns la cea de a VIII-a ediție. Anul acesta, la INGTEX au participat zeci de elevi și profesori din mai multe județe. Evenimentul organizat de Facultatea de Inginerie a UAV, specializarea inginerie textilă a reușit cu succes să-i provoace pe elevi să-și demonstreze talentul în acest domeniu. Industria textilă rămâne una din industriile importante ale economiei iar nevoia de profesioniști este foarte mare. Acest gen de competiții facilitează nu doar comunicarea între specialiștii în domeniu ci creează și oportunitatea elevilor de a se specializa, de a cunoaște noile tehnologii din domeniu. „Ne bucurăm că această ediție a stârnit interesul elevilor de liceu din întreaga țară, ne bucurăm că interesul pentru industria textilă este în creștere și sperăm ca aici, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o parte din acești concurenți își vor începe cariera de ingineri” a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET