Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Burse de studiu în Coreea

Studenţii UAV organizează Academia de Training pentru Elevi

Primul training din cadrul proiectului național Academia de Training pentru Elevi se va desfăşura la Arad, prin Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”. La nivel naţional evenimentul este organizat de Uniunea Studenților din România, iar la nivel local va avea loc sâmbătă,  17.03.2018. Prima tema abordată va fi Public Speaking & Comunicare, iar training-ul de va desfășura în incinta Campusului UAV (str. Ursului, nr. 2-4). „Academia de Training pentru Elevi oferă elevilor de liceu un program de dezvoltare personală şi orientare în carieră care să-i ajute în  mediul pre-universitar. De asemenea, programul are rolul de a-i pregăti pentru  mediul universitar prin sesiuni de formare și orientare care îi vor ajuta în alegerea unei specializări cât mai potrivite, le va oferi noi perspective în alegerea unui job, le va livra noi metode de dezvoltare şi-i va determina să ajute comunitatea mai departe“, ne declară Roxana Adriana Barna, președintele Ligii Studenților din Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad.

Temele de training sunt: Public Speaking & Comunicare; Motivare & încredere; Educație Financiară & Time management; Leadership & Educație  Civică.

Academia de Training pentru Elevi are loc în zece oraşe (București, Craiova, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș,  Suceava, Iași, Constanța), iar printre obiective se numără: 1500 de elevi participanți în  România; 100 de elevi participanți în  Republica Moldova; încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor; crearea unei comunități de elevi din toată țara care să contribuie la dezvoltarea unor programe naționale de educație non-formală adaptate nevoilor actuale ale elevilor.

Relaţia cu mediul economic – condiţie esenţială a unui învăţământ superior de calitate

Dezvoltarea mediului industrial din regiunea de vest a României conduce la o responsabilitate tot mai mare a Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Relaţia tot mai strânsă dintre mediul economic şi Facultatea de Inginerie conduce la introducerea pe piaţa muncii a unor ingineri cât mai bine pregătiţi ca urmare a vizitelor de documentare în fabricile din zonă precum şi a stagiilor de practică efectuate de către studenţi.

 O analiză de Prof.univ.dr.ing.dr.ec. Ionel Barbu, de la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad

Citeste mai mult

Erasmus+ Open Doors la UAV

Visezi să studiezi în Portugalia, Spania sau Germania? Sau poate să faci practică la o companie din Grecia sau Italia? Prin programul Erasmus+ visul ți se poate transforma în realitate!

Un prim pas este să participi la Erasmus+ Open Doors, un eveniment organizat de UAV în cadrul căruia studenții universității pot afla oportunitățile de studiu și practică în programul Erasmus+.

Te așteptăm joi, 8 martie 2018, cu începere de la ora 11, în sala A1 din Complexul M. După sesiunea informativă de unde vei putea afla noutățile programului Erasmus+, date despre mobilitățile internaționale derulate de UAV cu peste 50 de parteneri, fii pregătit să descoperi experiențele trăite de alți studenți ai UAV, recent întorși din mobilitate. Pregăteste-ți întrebările pentru reprezentanții UAV dar și pentru foștii studenți Erasmus+! Vei vedea că Erasmus+ schimbă vieți și deschide minți!

Locuri de muncă pentru studenţi

 

Studenţii Universităţii Aurel Vlaicu din Arad au şanse mari să îşi găsească un loc de muncă. Zeci de firme şi-au anunţ prezenţa la prima bursă a locurilor de muncă pentru studenţi din acest an. Evenimentul va avea loc în data de 16 martie şi se va desfăşura la parterul Complexului M din Micălaca. Potrivit Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, la eveniment şi-au anunţat prezenţa cele mai mari companii din vestul ţării. În plus, două dintre companii vor avea prezentări iar studenţii vor participa activ la un program de pregătire pentru intrarea pe piaţa muncii. Este cel mai mare eveniment din vestul țării organizat pentru studenţi. „Prin acest eveniment venim în sprijinul studenţilor şi absolvenţilor universităţii nostre care îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă. Cu această ocazie, mulţi dintre studenţi vor intra pentru prima dată în contact cu viitorii angajatori şi este important ca acest pas să fie făcut cu dreptul” a declarat rectorul UAV Arad, Ramona Lile.

În cadrul bursei, una dintre companii va lansa o un program de idei, iar cea mai bună idee va fi premiată cu o sumă substanţială. Mai exact, ideile cele mai bune vor fi premiate cu echivalentul unui salariu lunar al unui CEO al uneia dintre cele mai importante companii din Europa.  Studenţii Universităţii Aurel Vlaicu din Arad vor intra, în acest fel, în competiţie directă cu studenţi din toată Europa.


Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET