Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


UAV prezentă la conferințele Agromalim

Cel mai mare târg de profil din zona de vest se desfășoară în aceste zile la Arad. Producători agricoli din țară și străinătate sunt prezenți la Expo Arad pentru a-și prezenta produsele, pentru a afla noutățile din domeniu.
Un subiect de interes pentru producători a fost modalitatea de atestare a produselor tradiționale. Conferința a reunit specialiști din partea celor patru Gal-urilor din județul Arad, ai Universității Aurel Vlaicu din Arad, ai MADR, AFIR etc. Au fost prezenți Nica Ionuț, șef serviciu direcția generală politici în industria alimentară în cadrul MADR, Bercaru Corneliu, din partea CERTIND, Radița Călin reprezentantul AFIR Zona de Vest Timișoara, Petran Marinela, vicepreședinte FNGAL și Anca Dicu, șef lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV "Universitatea noastră are o strânsă legătură cu mediul economic și încercăm să venim în sprijinul agenților economici locali. Această conferință aduce laolaltă producătorii, autoritățile locale și mediul academic care poate oferi expertiza necesară. Este o bucurie pentru noi să fim prezenți aici, să contribuim la politicilor de promovare a produselor tradiționale" a declarat Anca Dicu.

Ramona Lile „Universitatea Aurel Vlaicu susține elitele sportului românesc”

 Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a devenit partener oficial al competiţiei internaţionale de ultra atletism S24H. Competiţia începe la mijlocul săptămânii viitoare și vor lua startul cei mai buni sportivi de anduranţă, atât din România cât şi din străinătate. Se aleargă în curse de 6, 12, 24, 48 respectiv 72 de ore. În cadrul competiţiei se desfăşoară şi Campionatul Naţional de Ultra altletism. La linia startului şi-au anunţat prezenta 160 de sportivi.  Universitatea Aurel Vlaicu este prima instituţie din Arad care devine partener al acestui eveniment important. „Suntem alături de elitele sportului românesc. Ştim că performanţa se obţine cu mult efort iar sportivii care iau parte la acest gen de evenimente au nevoie de susţinere şi implicare din partea tuturor. Universitatea noastră are o facultate de sport, care se implică mult în promovarea activităţilor sportive iar un astfel de eveniment trebuie susţinut cum se cuvine” a declarat rectorul UAV Arad, prof.univ.dr.Ramona Lile.

Organizatorii concursului S24H, Asociaţia Club Sportiv Super Sports Club susţin că astfel de evenimente au rolul de a creşte nivelul competiţional din România. „ Ma bucur că oficializăm şi la nivel instituţional colaborarea dintre Arad şi Timisoara. Ca organizatori am primit sprijin din partea echipei de la Arad încă din anul 2016 punând foarte mult suflet şi responsabilitate în toate activităţile. Consider că S24 H este un eveniment de familie pentru toţi iubitorii atletismului românesc iar prin acest gen de contribuţii evenimentul devine tot mai reuşit de la an la an” declară organizatorul evenimentului, Diana Amza.

Susţinerea unui eveniment de acest calibru nu este întâmplătoare. Asta cu atât mai mult cu cât, Mara Guler, legitimată la CS Universitatea Arad deţine recordul naţional de alergare cu 212 kilometri alergaţi în 24 de ore, fiind cea mai buna alergătoare de anduranţă din istoria Românei.

O nouă clădire pentru UAV

Universitatea "Aurel Vlaicu"din Arad a primit, de astăzi, în administrare clădirea situată pe Bulevardul Revoluției nr.72,  fostul sediu al Băncii Naționale a României, filiala Arad.

Hotărârea de Guvern care confirmă trecerea clădirii din administrarea Băncii Naționale în cea a UAV a fost emisă astăzi și reprezintă rezultatul eforturilor pe care Ministrul Apărării, Mihai Fifor alături de președintele PSD Arad, Dorel Căprar, le-au făcut pentru a veni în sprijinul sistemului universitar de stat arădean.

"Această decizie este o mare bucurie pentru noi și ne-a confirmat încă o dată susținerea de care universitatea noastră se bucură în rândul clasei politice. Aș vrea să mulțumesc îndeosebi domnului Mihai  Fifor, Ministrul Apărării, precum și deputatului arădean Dorel Căprar care au făcut demersurile necesare pentru ca această decizie să fie luată. Aș vrea sa mulțumesc și reprezentanților celor două ministere, cel al Finanțelor și cel al Educației pentru tot sprijinul care ni l-au oferit. Această Hotărâre de Guvern a fost posibilă pentru că oamenii politici au decis să se implice, pentru ca fiecare a înțeles că mediul academic este un pilon important al dezvoltării locale și naționale", a punctat rectorul UAV, prof.univ. dr. Ramona Lile.

Ziua culturală a românilor - festival gastronomic

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a semnat un nou parteneriat cu Autoguvernarea Românilor din Macău
„Prin acord se dorește ca cele două instituții aflate în parteneriat să promoveze interesele naționale, să păstreze, să întărească și să transmită identitatea românească.
Ne dorim ca persoanele și organizațiile de naționalitate română să aibă acces cât mai eficace la fonduri și subvenții legate de păstrarea și întărirea identității.
În vederea păstrării și întăririi identității, părțile vor colabora și vor oferi sprijin în organizarea diverselor manifestări.
Partenerii colaborează în dezvoltarea relațiilor internaționale în vederea sprijinirii reprezentanței la nivel intenațional și nivel de Uniune. Considerăm că este un câștig pentru ambele instituții și îndeosebi pentru comunitate”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Pe data de 18 august 2018, Autoguvernarea Românilor din Macău în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad organizează ZIUA CULTURALĂ A ROMÂNILOR-FESTIVAL GASTRONOMIC.
La eveniment va participa ca partener din partea Universității, șef lucrări dr. ing. Anca Mihaela Dicu, de la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului.

Simpozion naţional cu participare internaţională


Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET