Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
„Aurel Vlaicu” din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Simpozion Internaţional de Matematică la UAV

Cel de al 13-lea Simpozion Internaţional „Geometric Function Theory and Applications” va avea loc, anul acesta, în Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu” în perioada 3 -6 august. Profesori universitari din Romania, Turcia, Serbia vor fi prezenţi la Arad timp de 4 zile pentru a conferenţia pe temele puse în dezbatere.  Partenerul universităţii arădene de stat în organizarea acestui eveniment este  Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Sunt invitaţi pentru a susţine lucrări în plen  Melike Aydogan de la Universitatea Isik University din Turcia, Ion Chitescu de la Universitatea din Bucuresti,  Maslina Darus  de la Universitatea Kebangsaan din Malaysia, Milutin Obradović de la Universitatea din Belgrad din Serbia,  Ciprian Preda de la Universitatea de Vest din Timisoara  şi Grigore Salagean, de la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca.

În fiecare an, conferinţa a fost organizată într-o altă universitate, pe listă fiind universităţi din România precum Universitatea din Oradea, Universitatea Babes-Bolyai din  Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Transilvania din  Braşov, dar şi universităţi din Turcia, Bulgaria, Macedonia, Canada sau Malaezia.

Sesiune de admitere la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Cea de a doua sesiune de admitere pentru locurile bugetare şi cu taxă rămase libere la Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad  se desfăşoară pe tot parcursul lunii august în clădirea universităţii din Bd. Revoluţiei nr.77. De luni până vineri, între orele 9.00-15.00 cei care doresc să se înscrie o pot face la biroul unic de înscrieri, situat  la etajul I al clădirii. În luna septembrie, înscrierile se vor desfăşura la punctele de înscriere ale fiecărei facultăţi, tot în clădirea UAV din Bd. Revoluţiei.  Absolvenţii pot alege oricare din cele 32 programe de studii pentru licenţă şi 26 de programe de master  (două programe în limba engleză la Facultatea de Ştiinţe Exacte)din cadrul celor 9 facultăţi ale universităţii arădene de stat. Înscrierile se vor finaliza pe 12 septembrie.

Interviurile pentru master se vor desfăşura în luna septembrie conform calendarului stabilit de fiecare facultate.


 

Burse pentru olimpici la UAV

Dacă ai obţinut un premiu la olimpiadele naţionale sau internaţionale şi alegi să studiezi în ţară, la o universitate acreditată,  poţi primi o bursă prin programul de granturi „Granturi pentru tinerii cercetători, Regele Carol I” . Ministerul Cercetării şi Inovării a decis să acorde burse cuprinse între 1500-3.500 euro pe an celor care au obţinut locurile III, II sau I la olimpiadele  naţionale sau internaţionale de ştiinţe, în perioada liceului. În plus, studenţii pot beneficia şi de 500 euro pe an pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale iar cei care fac parte din  echipe de cercetare mai pot primi încă 3 500 de euro pe an per echipă.

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este cuprinsă în acest program de granturi iar cei care aleg să studieze aici vor beneficia de aceste burse acordate de minister. „Este lăudabilă iniţiativa ministerului de a lansa acest program de granturi pentru cercetare-dezvoltare-inovare, adresat tinerilor de excepţie care decid să urmeze studiile în ţară. Îi aşteptăm pe aceşti tineri să se alăture colectivelor noastre pentru a demara şi lucra împreună la proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale ” a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Codruţa Stoica.

UAV în lotul naţional al României la Campionatul European de Dragon Boat

În perioada 6-9 iulie 2017 a avut  loc la Szeged –Ungaria,  Campionatul  European de Dragon Boat, organizat sub egida European Canoe Association (ECA). Universitatea „ Aurel Vlaicu”  din Arad a fost reprezentată de către  Bogdan Tuţă ( Facultatea de Ştiinţe Economice), Rudolf  Marius Kruzsicz (Masterant la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) şi lector univ.dr .Roberto- Gabriel Marconi, care au fost medaliaţi  cu bronz la probele de 200, 500 şi 2000 de metri.

„Includerea reprezentanţilor universităţii noastre în lotul naţional de Dragon Boat este o onoare şi o bucurie pentru noi. Suntem mândrii de colegii noştri care au obţinut rezultate remarcabile la acest campionat şi merită toate felicitările şi aprecierea noastră. Intotdeauna sportul a fost un bun ambasador al naţiunilor şi sunt convinsă că este şi va rămâne un bun ambasador şi pentru universitatea noastră” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Reprezentativa naţională de Dragon Boat a României a fost coordonată de Team leader- Thot Gheorghe şi antrenorii de la Arad, Gorbe Laslo , Stoian Alexandru, Musca Gheorghe, W est Reinhard. 

„Şcoala de vară”, un eveniment de tradiţie la UAV

Cea de a XVI-a ediţie a Şcolii de vară a avut loc în acest sfârşit de 
săptămână la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Evenimentul, 
susţinut de către Centrul Municipal de Cultură Arad, s-a bucurat de o 
largă participare din partea comunităţii academice arădene, 
Universitatea „Aurel Vlaicu” şi Universitatea „Vasile Goldiş”  de 
prezenţa unor invitaţi din ţară şi străinătate, de reprezentanţi ai 
autorităţilor locale. „Şcoala de Vară este un eveniment cu tradiţie al 
universităţii noastre. Anul acesta ne bucurăm de participarea unor 
importante personalităţi din ţară şi străinătate care ne-au onorat 
invitaţia. Sunt alături de noi invitaţi din Elveţia, Republica Moldova, 
Bosnia Herţegovina, Ucraina, Serbia dar şi  partenerii noştri locali  
cărora le mulţumim pentru  prezenţă şi  susţinere. Alături de noi a 
fost, deasemenea, dl. Florin Groza, președintele Centrului pentru 
Strategii Balcanice, un prieten al universităţii noastre precum şi 
consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio ” a punctat 
prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din 
Arad.
Festivitatea de deschidere a fost urmată de lucrările pe secţiuni 
derulate la nivelul facultăţilor. Au prezentat lucrări pe cele 4 teme 
puse în discuţie: Managementul interculturalității versus management 
intercultural;  Platforme de comunicare interculturală; Modele de 
comunicare interculturală; Strategii de comunicare interculturală, 
studenţi şi profesori ai Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad precum şi 
invitaţii din ţară şi străinătate.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET