Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Program pentru consilierea elevilor

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad sprijină centrele de consiliere din mediul preuniversitar. Prin intermediul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad va sprijini elevii de liceu în alegerea carierei. Cu sprijinul Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, specialişti în consiliere şi orientare în carieră vor sta de vorbă cu toţi elevii din clasele a 12 –a din judeţul Arad. Proiectul este o premieră pentru ţara noastră şi are ca scop reducerea abandonului şcolar şi dezvoltarea personală a tinerilor care se îndreaptă spre piaţa muncii. Primul pas va fi făcut marţi 20 noiembrie 2018, când la Colegiul Economic va avea loc prima întâlnire a elevilor cu specialiştii în consiliera cariereri. „ Ne dorim să venim în sprijinul elevilor care sunt la început de drum în viaţa profesională. Este foarte important să facă alegerea corectă, în cunoştinţă de cauză astfel încât, locul de muncă viitor să le aducă satisfacţie profesională şi personală” a declarat rectorul UAV Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.

          Proiectul demarat în toamna acestui an va continua până la sfârşitul lunii mai 2019, iar în timpul cursurilor, elevii vor învăţa să îşi construiască propriul CV, să se pregătească pentru interviuri de angajare şi să interacţioneze cu piaţa muncii.

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad este aproape de mediul de afaceri

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad este aproape de mediul de afaceri! Zeci de manageri de resurse umane marile companii din vestul ţării, sunt invitaţi să participe joi 22 noiembrie 2018, începând cu ora 10, în Micalaca Complex M, la dezbaterea „ Studenţii şi piaţa muncii”. Iniţiat de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UAV Arad, proiectul îşi propune să apropie mediul universitar de marile companii şi implicit de nevoile pe care le au aceste companii în domeniul resurselor umane. Aflată în criză, piaţa muncii din vestul ţării poate găsi soluţii pentru acoerirea posturilor necesare cu ajutorul mediului academic. Managerii de reurse umane, împreună cu specialiştii din cadrul universităţii vor căuta cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea companiilor aflate în vestul ţării. „ Suntem aproape de companiile care aduc dezvoltare pentru comunitatea locală. Prin acest gen de întâlniri, vrem să găsim soluţii şi împreună cu colegii din universitatea noastră, să oferim viitor tinerilor absolvenţi, studenţilor dar şi Aradului. Credem în studenţii nostrii, ştim că pot face performanţă în aceste companii iar rolul nostru este să-i ghidăm pe drumul care li se potriveşte cel mai bine” a declarat rectorul UAV Arad,  Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.  

În cadrul dezbaterii, companiilor vor face portretul robot al angajatului ideal, vor lansa noi provocări pentru studenţi şi absolvenţi şi vor propune locuri de muncă pentru studenţii şi absolvenţii universităţii din Arad.

De Ziua Naţională arădenii sunt alături de eroii României

Militarii români răniţi Irak şi Afganistan, dar şi din alte teatre de operaţiuni,  vor fi omagiaţi în prag de Ziua Naţională. Cu numai câteva zile înainte de Ziua României, sute de arădeni sunt aşteptaţi să alerge la Crosul Invinctus. Organizat de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, prin proiectul Invinctus,  crosul va reuni la start alergători de toate vârstele.

 În acest an, alături de alergători şi-au anunţat deja prezenta studenţi dar şi elevi ai mai multor licee din Arad precum şi din alte oraşe din vestul ţării.

Evenimentul are loc sâmbătă 24 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00,  cu plecare din faţa Cetăţii din Arad, loc emblematic, atât pentru oraşul Arad cât şi pentru Armata Română. Şi în acest an, crosul se desfăşoară pe următorul traseu: Cetatea Aradului – Podul Decebal - Podul Traian – Subcetate – Faleza Mureşului Micalaca – Parcul Eminescu, cu sosire în Parcul Eminescu la Crucea Eroilor.

 Sosirea la Crucea Eroilor este programată pentru ora 11.00, loc unde alegătorii vor fi aşteptaţi de autorităţile locale şi centrale. În acelaşai timp, pe tot parcursul traseului, alături de alergători, vor fi alături membrii ai Invinctus Team Romania, echipă ce a participat şi în acest an la Jocurile Invinctus din Australia, unde au obţinut rezultate remarcabile.

 Crosul organizat la Arad este susţinut de echipa Invinctus din cadrul Ministerului Apărării, care va distribui cu această ocazie, tradiţionalii bujori româneşti.

Şi în acest an, ţara noastră a fost invitată să participe la Jocurile Invictus, iar de această dată, acestea s-au desfăşurat în Australia, de unde militarii români au venit cu o salbă de medalii şi cel mai important, au venit acasă cu respectul camarazilor din întreaga lume.

 Jocurile Invinctus au fost înfiinţate în anul 2014 de Prinţul Harry al Marii Britanii, în semn de respect şi compasiune pentru militarii răniţi în teatrele de operaţiuni.

Prin înființarea Jocurilor Invinctus, prințul Harry şi-a dorit să crească susţinerea publică a militarilor ce luptă în diverse teatre de operaţiuni şi care de cele mai multe ori se întorc acasă cu răni grave, cu membre amputate sau cu traume lăsate de luptele la care participă. Odată întorşi acasă, mulţi dintre militari îşi pierd cariera, independenţa de a se mişca, siguranţa dar şi stabilitatea pe care o aveau înainte de a pleca în război.

 Un alt scop al Jocurilor Invinctius este acela de a le oferi acestor oameni adevărați șansa de a lupta din nou, însă de această dată pe terenul de sport.

>

Recuperarea și valorificarea textelor populare aradene in anul Centenarului Marii Uniri

Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale vă invită la Conferinţa "Recuperarea şi valorificarea textelor populare arădene în anul Centenarului Marii Uniri"


StudMath-IT | International Students Conference

In data de 15-16 noiembrie 2018, Facultatea de Ştiinţe Exacte din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, organizează Conferinţa Ştiintifică a Studenţilor StudMath-IT 2018
Deschiderea festivă va avea loc în Sala de Conferinţe de la et.1 din complexul M (Sala Rosie), Joi, 15.11.2018, de la ora 9.
La conferintă vor participastudenţi, masteranzi şi doctoranzi din Republica Moldova, Szeged, Bekescsaba, Cluj-Napoca, Oradea şi UAV Arad. In urma unei prime evaluări, au fost selectate pentru prezentare un număr de 31 de lucrări, în secţiunile Matematică şi Informatică.
Juriul internaţional va evalua lucrările şi prezentările, acordând premii şi diplome. 
Festivitatea de premiere va avea loc la Hotelul Akademos.
După jurizare cele mai bune lucrări vor fi publicate în volumul Conferinţei la Editura Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad.
Conferinţa este organizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi al sponsorilor.
Amănunte despre conferinţă, componenţa comisiilor ştiinţifice şi programul detaliat se găsesc pe site-ul conferinţei:

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET