Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Handal pe plajă la Ghioroc

Pentru prima dată în zona de vest a țării au fost jucate meciuri de handbal pe plajă. Locul ales de organizatori a fost celebra  plajă de la Ghioroc unde șase echipe au demonstrat că se poate juca acest sport chiar și pe nisip.  Leu Giarmata, Unirea Sannicolau Mare din județul Timiș, HC Beldiman, CS Inoan. CS Chișineu Criș și CS Victoria Nădlac din județul Arad au intrat pe teren și au făcut spectacol. Meciurile au fost arbitrate de noile promovate arbitre internaționale Constantinescu Amalia și Lascu Iasmina.

Evenimentul a fost organizat  cu sprijinul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, al Ligii Studenților  UAV, al Primăriei Ghioroc și Academiei Olimpice Filiala Arad. Premierea a  fost făcută de către prof.univ.dr Ramona Lile, primarul Comunei Ghioroc Popi-Morodan Corneliu si secretarul Academiei Olimpice Filiala Arad, lect.univ.dr Marconi Roberto Gabriel.

„Ne bucură implicarea tinerilor în sport, fie că fac parte din echipele de sportivi sau din cele de organizatori. Universitatea „Aurel Vlaicu” a susținut și va susține întotdeauna sportul de performanță și vreau să îi felicit pe colegii mei de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, precum și pe studenții din Liga UAV pentru munca și dăruirea lor în organizarea acestui eveniment” a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.


ANUNŢ SELECŢIE PARTENERI POCU

Europarlamentarul Maria Grapini la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Invitați de prestigiu la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în cadrul conferinței „Economie durabilă, economie de viitor în România” derulată vineri în Complex M al UAV. Europarlamentarul Maria Grapini, membru al Comisiilor din Parlamentul European: Piața Internă și Protecția Consumatorilor, Transport și Turism și Libertăți Civile și Vicepreședinte  pe probleme economice a Coaliției pentru Modernizarea României, dl. Mircea Leschian  - director Ministerul Fondurilor Europene au luat cuvântul în cadrul conferinței discutând despre rolul economiei în societatea românească, despre importanța accesării fondurilor europene, despre rolul educației în dezvoltarea economiei.

            De asemenea au susținut prelegeri prof.univ.dr. Nicu Țăran – Universitatea de Vest Timișoara, dr. Sarchizian Artin și Florin Groza – Președintele Asociației Center for Balkan Strategies.  Au onorat cu prezența deputatul arădean Dorel Căprar, subprefectul Aradului, Vasilică Damian, reprezentanți ai instituțiilor publice.

„Suntem într-o universitate și nu pot să nu insist pe importanța pe care educația o are într-o societate. Cred că rolul școlii este vital pentru progresul economiei și mă bucur că aici, la UAV, am găsit sprijin și suport atât în organizarea aceastei conferințe cât și pe viitor în proiectele în care sper că vom colabora” a precizat Maria Grapini.

„Este o onoare prezența la universitatea noastră a dnei europarlamentar Maria Grapini. Domnia sa nu este doar un antreprenor de succes ci și un politician remarcabil care știe și poate să schimbe lucrurile în bine în România. Vreau să le mulțumesc tuturor invitaților pentru prezența lor aici, la UAV și sunt convinsă că pe viitor vom colabora pe mai multe proiecte care pot schimba în bine societatea românească” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Ceremonia pentru decernarea titlului de DHC domnului prof. univ. dr. Dumitru Şerban

Vă invităm vineri, 06.07.2018, ora 09:30,la Ceremonia pentru decernarea titlului de DHC domnului prof. univ. dr. Dumitru Şerban

Premii pentru cercetătorii UAV

Profesorii din cadrul Facultăților de Inginerie ale UAV au fost premiați în acest an centenar de către Societatea de Chimie din România pentru contribuțiile aduse la promovarea chimiei în România.  Diploma de Onoare a Societăţii de Chimie a fost acordată  d-nei prof. dr. hab. Dana Copolovici (Facultatea de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului) si d-nei conf. dr. ing. Magdalena Fogoroși (Facultatea de Inginerie). De asemenea d-nul prof. dr. hab. Lucian Copolovici, directorul Institutului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Știinte Tehnice si Naturale din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad i-a fost decernată medalia „Gheorghe Spacu”. Aceste distincții vin să completeze panoplia diplomelor și distincțiilor obținute în decursul anilor de către membrii filialei arădene. Medalia „Gheorghe Spacu” a fost acordată cu alte ocazii, de asemenea, d-nei prof. dr. Cornelia Idițoiu și d-nei conf. dr. ing. Dorina Chambré.

„Aceste premii sunt o bucurie pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și demonstrează profesionalismul acestor cadre didactice. Nu pot decât să îi felicit și să îmi exprim bucuria de a-i avea colegi în cadrul universității noastre” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

          Societatea de Chimie din Romania (SChR) este una dintre cele mai vechi asociatii profesionale din țară fiind înființată în anul 1919, intrând în cel de-al 100-lea an de funcționare. În prezent SChR este membră a European Association for Chemical and Molecular Sciences - EuCheMS.

Filiala Arad a Societății a fost înființată în 13 decembrie 2002, numărând în prezent 31 membrii activi care provin de la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad din inițiativa d-nei prof. dr. Cornelia Idițoiu. Actualmente președintele filialei este d-na conf. dr. ing. Dorina Chambré.

Despre planurile de viitor, președintele societății arădene, conf.univ.dr Dorina Chambre a precizat „În următoare perioadă intenționăm să organizăm o nouă ediție a concursului Esperimentul, un seminar de nutriție care se va adresa elevilor de liceu, precum și o serie de conferințe susținute de profesorii și studenți din cadrul facultății noastre. Vom fi prezenți, ca în fiecare an, la evenimentul Noaptea Cercetătorilor unde publicul larg poate interacționa cu această minunată știință” a declarat dna Dorina Chambre.

Acțiunile filialei Arad a SChR care se vor desfășura în an centenar vizează promovarea chimiei în rândul tinerei generații și atragerea a unui număr cât mai mare de elevi și studenți spre studiul domeniului fascinant al chimiei. 

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET