Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
„Aurel Vlaicu” din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


CONFERINȚA NAȚIONALĂ ÎN ASISTENȚĂ SOCIALĂ

 În perioada 16 - 18 iunie 2017, Facultatea de Științe ale Educației,Psihologie și Asistență Socială, reprezentată de lector universitar dr. Alina Maria Breaz, împreună cu studenții facultății, participă la Conferința Natională de Asistență Socială, la București.
Mai multe informații...

Campionatul Naţional Universitar de Volei pe plajă

     Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, în colaborare cu Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, organizează, Campionatul Naţional Universitar de Volei pe plajă.

      Evenimentul se desfăşoară în Arad, la Baza Constructorul (str. Praporgescu), pe terenul de volei pe plajă, în perioada 12-14 iunie 2017, conform programului anexat.

Proiect al UAV pentru formarea lucrătorului de tineret

Universitatea “Aurel  Vlaicu” din Arad, implementează în perioada 1 Septembrie 2015 - 31 August 2017t proiectul Eramus+ "Valiza, harta și călătoria unui lucrător de tineret", finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.  Partenerii proiectului sunt:Predict CSD Consulting (Romania)-coordonator;·Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad (Romania), Asociația Millennium Center (Romania);Schultz Development (Romania); Dacorum (Marea Britanie);· Asociația Culturală Integra (Spania);·Fundația Centrum Aktywnosci Tworczej (Polonia);   OPEI (Cipru);· EURO – NET (Italia).

Caracterul invovativ al proiectului rezidă atât din scopul său prin profesionalizarea la nivel european a carierei pentru ocupația lucrător de tineret, dar și din platforma de învățare dezvoltată care valorizează principiile interacțiunii și gamificării, atât de dragi tinerilor de astăzi. (thevoyage.eu). Responsabilul de proiect din partea UAV, lect.dr Camelia Nadia Bran afirmă că “Prin joc și descoperire, cei înscriși pe platformă pot parcurge toate produsele ghidului. Al aminti doar  Ghidul online de orientare în carieră, la elaborarea căruia au participat şi colegii mei  conf.univ.dr. Tiberiu Dughi şi lect.univ.dr. Sonia Ignat dar pot participa si cele trei cursuri organizate în cadrul proiectului, din care două online”.

Studenții Universității Aurel  Vlaicu” din Arad și cadrele didactice  de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și asistență Socială  au fost implicați atât în procesul de elaborare și testare a produselor proiectului, cât și în procesul de diseminare. „Nu mai puțin de 500 de studenți ai universității noastre s-au informat cu privire la specificul profesiei de lucrător, alți studenți au fost implicați în realizarea filmelor de prezentare a profesiilor iar 50 de studenți au testat produsele în faza initială și au oferit feedback la acestea. Aș  aminti, deasemenea, pe studenții de la specializarea Psihologie care au realizat sesiuni interactive de informare cu privire la produsele proiectului pentru 200 de tineri din liceele arădene. În plus, echipa proiectului a publicat 2 articole în reviste incluse în baze de date internaționale și a susținut 2 comunicări științifice la conferințe internationale”, a sintetizat implicarea UAV în proiect, rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Evenimentul final „Trusa lucrătorului de tineret-provocarea Europeană”, cu participarea a 50 de tineri din 30 de tări, va avea loc la Timișoara, în perioada 6-9 iulie 2017.


Conferința internațională StudMath –IT la UAV

Participanți din România, Serbia, Ungaria și Republica Moldova vor fi prezenți în perioada 18-19 mai la Conferința Internațională a studenților StudMath-IT organizată de Facultatea de Științe Exacte de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. „Universitatea noastră a susținut și va susține întotdeauna dezvoltarea muncii de cercetare și va crea oportunitățile pentru  studenți  și cadrele didactice de a se implica în munca de cercetare, de a lua parte la dezbaterile în cadrul domeniul de studiu  ales. Conferință StudMath-IT este un prilej pentru colegii mei de la Facultatea de Științe Exacte de a aduce la Arad, profesori universitari din țară și străinătate, de a promova universitatea noastră în lumea academică națională și europeană și de a consolida relațiile pe care le avem cu universitățile reprezentate la conferință” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Evenimentul, susținut de Ministerul Educației Naționale, reprezintă o oportunitate pentru pasionații de matematică  și informatică de a prezenta și dezbate teme importante ale momentului din domeniul științelor exacte. Jurizarea lucrărilor va fi făcută de către un comitet format din: Valeriu Guțu, PhD, State University of Moldova, Chișinău, Gheorghe Căpățână, PhD, State University of Moldova, Chișinău, Mihail Găianu, PhD, West University of Timișoara, Molnár István, PhD, Szent István University, Békéscsaba Campus și Simon Sándor, PhD, Szent István University, Békéscsaba Campus.

„Este un eveniment important pentru facultatea noastră și ne bucurăm că vor fi prezente personalități de la universitati din Timișoara, Cluj, Szeged, Novi Sad care vor susține lucrări în cadrul conferinței. Ne bucură deasemenea susținerea din partea Ministerului Educației Naționale și sperăm ca aceasta conferință să fie un punct câștigat pentru promovarea și dezvoltarea acestui domeniu al științelor exacte” a declarat decanul Facultății de Științe Exacte, prof.univ.dr. Mariana Nagy.

 

UAV la Festivalul familiei

Două zile de festival dedicat familiei. În 12 și 13 mai părinți, bunici și nepoți sunt așteptați la evenimentul organizat de Consiliul Județean Arad în parcul de la Pădurice. Universitatea Aurel Vlaicu, partener al CJA vă așteaptă să vizitați cortul special amenajat pentru acest eveniment, plin de surprize pentru toate vârstele. Pictură pe față, jucării, aerobic pentru cei mici, dar și tombole la care puteți câștiga bilete la Untold. Nu vor lipsi nici dulciurile gătite special în laboratoarele Facultății de Inginerie Alimentară a UAV pe care cu siguranță le veți savura.

Nu ratați Ziua Familiei și nu uitați să faceți un popas la… UAV.


Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET