Bucate și vinuri ardelenești
22/10/2024Un eveniment dedicat gastronomiei locale cu producători locali, chefi ai artei culinare, specialiști în vinuri va avea loc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în 25 octombrie, de la orele 10.00.
Organizatorii, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului prin conf.univ.dr. Anca Dicu și conf.univ.dr. Claudia Mureșan, promit o primă ediție savuroasă și plină de idei bune ce pot așeza regiunea de vest la masa celor mai atractive regiuni din punct de vedere gastronomic.
Locul de întâlnire: Complexul M, etajul I sala 134.
„Punctele de atracție ale evenimentului se vor concentra pe dezbateri despre identitatea și brandingul regional și național, concepte gastronomice dar și prezentări și degustări de produse. Invitații din cadrul evenimentului, specialiști remarcabili în domeniul lor, cu o experiență și expertiză bogată, vor oferi incursiuni, repere, abordări, tendințe și perspective din gastronomia și oenologia regională și națională” a declarat Anca Dicu.
Cine vor fi invitații?
Cosmin Dragomir de la GastroArt, Cezar Ioan de la Vinul.ro și Chef Nico Lontras, de la Casa Timiș, Prahova vor fi prezenți online în cadrul evenimentului.
La fața locului vor fi: Oana Igrețiu - Savori Urbane, Adina Don - Vatra Caldă, Marian Lucaș – Grill House Pecica, Doina Ciuban - Mirodenii de grădină Păuliș, Asociația Producătorilor de Produse tradiționale ARĂDEANCA, Traian Igaș - Restaurant Taverna Pecicană, Liceul de Industrie Alimentară, Dr. ing. Dobromir Daniela SCDVV Miniș, Adela Lung, Torge Dragoș - Crama MaxiMarc, Chef Blidar Gabriela - Hotel Leon, Dr. ing. Balla Géza Crama Wine Princess, Chef Marin Popescu - Restaurant Marin and Friends, Petru Dărau Muzeul Vitei-de-Vie si al Vinului, Pîncota.