Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


*Aradul va fi gazda Preliminariilor Campionatului Mondial de Alergare 50 de km.

*Aradul va fi gazda Preliminariilor  Campionatului Mondial de Alergare  50 de km.

Universitatea „Aurel Vlaicu” partener în organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură.

Federaţia Română de Atletism, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Consiliul Judeţean Arad organizează preliminariile Campionatului Mondial de Alergare 50 de km. Evenimentul va avea loc în data de 30 iunie 2019 şi se va desfăşura pe Faleza Mureşului din Arad, de la ora 7.00 dimineața.  La eveniment sunt așteptați sportivi profesionişti şi amatori pregătiți să stabilească baremul de timp care să le permită participarea la Campionatul Mondial de 50 km care va avea loc în acest an, în România, la Braşov, în data de 1 septembrie.

„ Ne bucurăm că la Arad am găsit parteneri serioşi pentru organizarea unui eveniment sportiv atât de important pentru ţara noastră. Pentru Federaţia Română de Atletism este important să găsească parteneri locali care să se implice în competiţii de anvergură naţională şi internaţională. Faptul că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Consiliul Judeţean vin alături de Federaţia Română de Atletism este o dovadă că, atunci când găseşti oameni dedicaţi comunităţii, se pot face lucruri foarte serioase” a declarat preşedintele subsecţiei de ultra atletism din cadrul Federaţiei Române de Atletism, Diana Amza.

„ Ne bucurăm că, alături de Federaţia Română de Atletism şi Consiliul Judeţean Arad, suntem implicaţi în organizarea acestui eveniment sportiv foarte important pentru România. Universitatea noastră s-a implicat întotdeauna în evenimentele importante pentru comunitatea locală și suntem onorați să fim parteneri, de această dată, în organizarea preliminariilor Campionatului Mondial de Alergare 50 de km.  Ne dorim să fim gazde bune pentru sportivii care vor sosi la Arad cu această ocazie şi nu putem decât să sperăm că aici vor fi stabilite recorduri  notabile”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile.

 „ Ne dorim să atragem cât mai multe evenimente de mare anvergură spre judeţul Arad. Faptul că duminica viitoare vom avea acest eveniment, în premieră, la Arad, faptul că mai avem şi altele de această anvergură, arată că ne mişcăm şi că ne dorim să găsim cât mai multe puncte de atracţie în această parte a ţării. Suntem pe un drum ascendent şi prin astfel de evenimente vrem să deschidem poarta spre marile competiţii interne şi internaţionale” a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad,  Sergiu Bîlcea.

Chiar dacă este la prima ediţia a unui concurs oficial de alergare de 50 de kilometri, organizatorii speră ca rezultatele obţinute să-i propulseze pe sportivii români spre cele mai înalte trepte ale podiumului mondial. „ La Arad, se vor stabili cu siguranţă recordurile naţionale pentru alergare pe distanţa de 50 de km. Ne dorim ca sportivii să obţină cele mai bune rezultate astfel încât să ajungă în rândul elitelor mondiale pe această distanţă. Avem sportivi de mare valoare şi aş anumera doar câţiva, care sunt chiar din Arad : Iulia Ghinga, Mara Guler, Denisa Mateucă, Sorin Mîneran şi Roland Unterweger. Toţi aceşti sportivi au demonstrat că au puterea şi au capacitatea să aducă rezultate bune” a spus Vasile Blidar, membru în comitetul de organizare al evenimentului.

Parada Absolventilor Universitatii '' Aurel Vlaicu'' din Arad Promotia 2019

În după-amiaza zilei de joi, 20 iunie, în Parcul Eminescu s-a desfășurat parada studenților Universității ”Aurel Vlaicu”. Sărbătoarea a început cu defilarea studenților și profesorilor celor nouă facultăți ale universității de stat arădene, însoțiți de către Senatul UAV și de autoritățile locale și, după discursurile tradiționale, s-a încheiat în ritmuri de famfară și cu o retragere cu torțea soldaților Batalionului191 Infanterie ”Radu Golescu” din Cetatea Aradului. (arq.ro)

Proiectul VETMH TuTo

Proiectul VETMH TuTo

Proiectul VETMH TuTo + câștigat de partenerul belgian Centre Neuropsychiatrique Saint-Martin, Universitatea Aurel Vlaicu Arad este partener, alături de alti parteneri din Luxemburg, Franța, Grecia și Spania, proiect în valoare de 81000.00 EURO, din care pentru UAV îi revine suma de 23985.00 EURO.

Proiectul "Procesul de educație profesională în formarea profesională europeană pentru stagiarii din sectorul sănătății mintale" (VETMH TuTo +) din cadrul programului KA 2, Erasmus +, dorește să dezvolte competențele grupului țintă pentru îmbunătățirea ofertelor de servicii de către profesioniștii care lucrează cu persoane cu tulburări mentale. Acest sector este un sector de sănătate care necesită și la noi o dezvoltare rapidă pentru a oferi servicii de calitate beneficiarilor. Proiectul VETMH TuTo + este prezentat într-un format pas cu pas pentru a ajuta partenerii din diferite țări să utilizeze și să implementeze orientările pentru îmbunătățirea competențelor profesionale în domeniul sănătății mintale. În acest sens în Universitatea Aurel Vlaicu din Arad au loc în zilele de 5, 6, 7 cursuri de formare profesională pentru profesioniștii din domeniu, din Grecia, Belgia și Romania, iar în data de 7 iunie va avea loc o conferința de diseminare a rezultatelor proiectului.

Tuning & AutoShow la Arad

Tuning & AutoShow la Arad

Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad organizează a IX-a ediție a evenimentului  „Tuning & Autoshow by LSUAV Arad”

Cai putere, tinere frumoase și multă adrenalină sîmbătă, începând cu orele 9.00 în parcarea Brico Depot. Studenții arădeni promit un show de zile mari cu mașini modificate care intră în competițiile statice și dinamice organizate de Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad . Intrarea este gratuită pentru spectatori și participanți care se vor bucura nu doar de spectacolul pe patru roți dar și de surprizele pregătite de organizatori.

„Dacă în  2010,  „Tuning & Autoshow by LSUAV Arad”  a fost denumit un „proiect pilot” astăzi se poate mândri cu participanți din toate colțurile țări și din străinătate. Acest eveniment este cel mai mare de acest gen, organizat integral de studenți, din vestul României”, susține președintele LSUAV, Emilian Manciu.

Ramona Lile: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de top

Ramona Lile: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de top

    Clasamentul U-Multirank realizat de Comisia Europeană poziționează Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ca prima din România în topul universităților cu cele mai multe calificative maxime obținute. În cadrul acestui clasament au fost evaluate peste 1.700 de instituții de învățământ superior din 96 de țări. La nivelul României au fost evaluate 43 de universități și institute de învățământ superior. A fost analizat procesul de predare-învățare, transferul de cunoștințe, orientarea internațională și implicarea regională. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a obținut cele mai multe calificative maxime, 9 la număr,  pe fiecare din aceste capitole,  fiind urmată de  Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, cu 8 calificative de tip A și de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cu 7 calificative maxime. Raportat la rezultatele de anul trecut, universitatea arădeană de stat a marcat un trend ascendent, punctând la capitolul cercetare, implicare regională, predare-învățare precum și la transfer de cunoștinte de tip spin off.

„Este o bucurie pentru noi să ocupăm această poziție onorantă în cadrul clasamentului european U-Multirank. Această clasificare de top este  meritul colegilor mei, al întregului colectiv al universității noastre. Ne-am propus să dezvoltăm această universitate, să o aducem în topul celor mai bune universități. A fost și este o muncă grea, un efort pe care colegii mei profesori alături de colegii din compartimentul administrativ și tehnic o depun în fiecare zi și, ne bucurăm, de fiecare dată, când rezultatele ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, că am făcut progrese importante în ceea ce privește procesul educativ, munca de cercetare, dar și implicarea noastră în viață socială a comunității sau deschiderea spre Europa, spre colaborarea cu universități din spațiul european” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Tot un gând bun a venit și din partea prof. Guenter Kock, Doctor Honoric Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad care a adresat, în social media,  felicitări universității pentru această clasificare în U-Multirank.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET