Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Be Erasmus!

Be Erasmus!

        Dacă visezi să studiezi la o universitate din Portugalia, Italia sau Germania, ori să faci practică la o companie din Spania sau Grecia, vino să afli cum visul ți se poate transforma în realitate!

       Te așteptăm miercuri, 20 martie 2019, începând cu ora 11, în sala A1 din Complexul M să participi la Erasmus+ Open Doors, un eveniment organizat de UAV în cadrul căruia studenții universității pot afla oportunitățile de studiu și practică în programul Erasmus+.

       Poți afla noutățile programului Erasmus+, date despre mobilitățile internaționale derulate de UAV cu peste 65 de parteneri, și fii pregătit să descoperi experiențele trăite de alți studenți ai UAV, recent întorși din mobilitate. Pregăteste-ți întrebările pentru reprezentanții UAV dar și pentru foștii studenți Erasmus+! Vei vedea că Erasmus+ schimbă vieți și deschide minți! Be Erasmus!

Bursa locurilor de muncă pentru studenți

Bursa locurilor de muncă pentru studenți

 

            Peste o mie de studenți au fost prezenți la Bursa Locurilor de Muncă UAV, desfășurată ieri, în prezența reprezentanților autorităților locale, în Complexul M al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. În organizarea Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UAV în parteneriat cu Liga Studenților UAV, ediția de anul acesta s-a bucurat de prezența a  40 de firme care și-au prezentat oferta locurilor de muncă.

            În cadrul bursei au fost selectați pentru interviu 320 de studenți, în timp ce alți100 de studenți, mai norocoși, au și susținut, în cadrul târgului, interviurile de angajare.

            „Ediția de anul acesta a Bursei Locurilor de Muncă a fost un succes atât pentru angajatori cât și pentru studenți. Ne bucură buna colaborare pe care o avem cu angajatorii din vestul țării, am reușit să construim parteneriate durabile care confirmă încrederea pe care agenții economici o au în universitatea noastră. Fără îndoială cei mai câștigați sunt studenți care, așa cum s-a demonstrat astăzi, au șansa de a-și găsi un loc de muncă încă de pe băncile facultăților” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

            Evenimentul s-a bucurat de prezența pilotului de raliuri Vali Porcisteanu care le-a vorbit studenților despre muncă, seriozitate și perseverență.

 

Pilotul de raliuri Vali Porcişteanu vine la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

Pilotul de raliuri Vali Porcişteanu vine la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

 

Unul dintre cei mai apreciaţi piloţi de raliuri din România, Vali Porcişteanu vine la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Este unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România. Are la activ mai multe titluri de campion şi vicecampion naţional de raliuri şi a participat la mai multe curse din Campionatul European de Raliu dar şi în competiţii de nivel mondial.  Acesta este aşteptat în cadrul evenimentului „Bursa Locurilor de Muncă UAV 2019”,  programat în data de 12 martie, începând cu ora 10.00, în Complexul M din Micălaca.

Evenimentul este considerat unul din cele mai mari evenimente de carieră din vestul țării, în cadrul căruia studenții UAV, și nu numai, vor putea beneficia de o bogată ofertă în domeniul carierei din partea marilor companii angajatoare, oferind astfel șansa participanților de a-și găsi un loc de muncă.

Potrivit organizatorilor, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UAV, evenimentul oferă posibilitatea firmelor nu doar de a-și găsi cei mai potriviți oameni pentru posturile din cadrul companiilor dar pot beneficia și de oportunitatea  de a-și  prezenta, în cadrul standurilor, cele mai noi tehnici de lucru în domeniu. „Şi în acest an venim în sprijinul studenţilor care doresc să-și găsească un loc de muncă în cele mai bune companii. Un astfel de eveniment nu face altceva decât să pună faţă în faţă studenţii şi absolvenţii universităţii noastre cu cei mai importanţi angajatori din vestul ţării. Dovadă că marile companii au încredere în noi este faptul că, în acest moment, toate standurile puse la dispoziția angajatorilor au fost ocupate” a declarat rectorul UAV Arad, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.

Un nou cămin studențesc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Un nou cămin studențesc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad 

                 Noua locație a căminului pentru studenții universității de stat din Arad va fi pe Calea Zimandului, nr.8, în curtea actualei Facultăți de Design. Finanțarea va veni din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Campania Națională de Investiții.

            Valoarea investitiei se ridică la aproape 14 milioane lei  iar universitatea contribuie cu 1 milion lei ce reprezintă  cheltuieli pentru asigurarea utilităților.

            Căminul va avea 4 etaje, mansarda și va avea o capacitate de 150 locuri în camere cu baie, sistem de aer condiționat, totul conform standardelor. Deasemenea sunt prevăzute li de mese cu chicinetă, săli de lectură, spălătorie și uscătorie.

             „Ne bucurăm că am reușit să primim aprobare pentru finanțarea acestui proiect din partea Ministerului Dezvoltării Regionale.  Sperăm ca proiectul să prindă viață cât mai curând iar studenții noștri să se poată bucura de cele mai bune condiții de cazare. Aș vrea să mulțumesc autorităților locale pentru sprijinul acordat în obținerea avizelor și pentru tot suportul tehnic acordat colegilor mei care au întocmit documentația. Dezvoltarea universității este o prioritate pentru întreaga comunitate academică și sunt convinsă că vom reuși să impunem Aradul pe harta sistemului universitar românesc ” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

             „Suntem printre puținele universități din țară care au primit finanțare pentru construirea unui cămin studențesc. Este un proiect importat pentru universitatea noastră și ne bucurăm că reușim să oferim studenților noștri cele mai bune condiții de cazare și un învățământ de calitate”, a punctat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa.

Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad aniversează 28 de ani

Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad aniversează 28 de ani

În urmă cu 28 de ani a început totul!

28 de ani de experienţă, în care sute de membri au trecut pragul Ligii, sute de proiecte, sute de realizări, sute de greșeli, sute de păreri, sute de idei, sute de sedințe, sute de prietenii, mii de amintiri și minunate  momente, care  de-a lungul timpului  au umplut  sufletele  studenţilor  cu  bucurii.

Legenda și poveștile VULTURULUI merg mai departe! Ele vor rămâne veșnice deoarece pe unde LSUAV a trecut, LSUAV a rămas!

Pentru cei 28 de ani împliniţi

La mulți ani Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din  Arad!

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET