De Ziua Naţională arădenii sunt alături de eroii României
11/20/2018Militarii români răniţi Irak şi Afganistan, dar şi din alte teatre de operaţiuni, vor fi omagiaţi în prag de Ziua Naţională. Cu numai câteva zile înainte de Ziua României, sute de arădeni sunt aşteptaţi să alerge la Crosul Invinctus. Organizat de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, prin proiectul Invinctus, crosul va reuni la start alergători de toate vârstele.
În acest an, alături de alergători şi-au anunţat deja prezenta studenţi dar şi elevi ai mai multor licee din Arad precum şi din alte oraşe din vestul ţării.
Evenimentul are loc sâmbătă 24 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, cu plecare din faţa Cetăţii din Arad, loc emblematic, atât pentru oraşul Arad cât şi pentru Armata Română. Şi în acest an, crosul se desfăşoară pe următorul traseu: Cetatea Aradului – Podul Decebal - Podul Traian – Subcetate – Faleza Mureşului Micalaca – Parcul Eminescu, cu sosire în Parcul Eminescu la Crucea Eroilor.
Sosirea la Crucea Eroilor este programată pentru ora 11.00, loc unde alegătorii vor fi aşteptaţi de autorităţile locale şi centrale. În acelaşai timp, pe tot parcursul traseului, alături de alergători, vor fi alături membrii ai Invinctus Team Romania, echipă ce a participat şi în acest an la Jocurile Invinctus din Australia, unde au obţinut rezultate remarcabile.
Crosul organizat la Arad este susţinut de echipa Invinctus din cadrul Ministerului Apărării, care va distribui cu această ocazie, tradiţionalii bujori româneşti.
Şi în acest an, ţara noastră a fost invitată să participe la Jocurile Invictus, iar de această dată, acestea s-au desfăşurat în Australia, de unde militarii români au venit cu o salbă de medalii şi cel mai important, au venit acasă cu respectul camarazilor din întreaga lume.
Jocurile Invinctus au fost înfiinţate în anul 2014 de Prinţul Harry al Marii Britanii, în semn de respect şi compasiune pentru militarii răniţi în teatrele de operaţiuni.
Prin înființarea Jocurilor Invinctus, prințul Harry şi-a dorit să crească susţinerea publică a militarilor ce luptă în diverse teatre de operaţiuni şi care de cele mai multe ori se întorc acasă cu răni grave, cu membre amputate sau cu traume lăsate de luptele la care participă. Odată întorşi acasă, mulţi dintre militari îşi pierd cariera, independenţa de a se mişca, siguranţa dar şi stabilitatea pe care o aveau înainte de a pleca în război.
Un alt scop al Jocurilor Invinctius este acela de a le oferi acestor oameni adevărați șansa de a lupta din nou, însă de această dată pe terenul de sport.