Premiere ERASMUS la UAV

28.02.2013

ARAD. Noutăți în programul Erasmus derulat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. De anul viitor studenții arădeni ai universității de stat pot nu doar să studieze într-una din țările Uniunii Europene ci și să efectueze stagii de practică în diferite domenii. O primă propunere a venit din partea Institutului Politehnic din Braganca care a informat despre posibilitatea începerii unei colaborări din anul universitar 2013-2014 între consorțiul Erasmus Move on the Train și UAV. Acest consorțiu este format din IP Braganca și 4 companii portugheze unde studenții UAV pot face practică în diferite domenii (inginerie, design, inginerie alimentară, chimie, matematică, informatică, marketing, turism și management hotelier) între 3 și 12 luni. „Universitatea noastră a intrat în circuitul internațional al universităților, o dovedește atât interesul pe care alte universități europene ni-l arată cât și numărul tot mai mare de studenți străini care solicită o mobilitate Erasmus la UAV”, a declarat președintele UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuț. „În anul universitar 2012-2013 ne propunem ca 6 studenți să beneficieze de plasamente iar numărul acestora să crească în anii următori” a punctat responsabilul Erasmus al UAV, Gerlinde Knap.

Studenți turci la UAV

În acest an universitar o mare pondere o reprezintă studenții turci, anul curent universitar fiind pentru UAV anul cu cel mai mare număr de studenți turci din ultimii 5 ani. Astfel, 5 studenți din Turcia (toți de la universitatea parteneră din Gaziantep) vor studia, ca studenți Erasmus, la UAV (2 la Facultatea de Inginerie, 3 la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului). De au ales Aradul ? „Pentru că am aflat de la alți colegi că este un oraș foarte primitor iar pregătirea din pe care o primim în universitate este foarte bună” a mărturisit unul dintre studenții Erasmus, Dursun Abdulkadir. JA-M.A.

Prelungire

Doi studenți din Spania au solicitat prelungirea la UAV pentru încă un semestru a mobilității Erasmus. Alegerea a venit după un semestru petrecut la universitatea arădeană de stat.