Ziua eticii globale

GLOBAL ETHICS DAY 2024, la UAV

14.10.2024

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad marchează Ziua Eticii Globale, sărbătorită la nivel global în data de 16 octombrie, prin proiectul GLOBAL ETHICS DAY, susținut de Centrul Municipal de Cultură Arad. Proiectul, coordonat de conf. univ. dr. Maria Sinaci, promovează dezvoltarea competenței etice la studenți, extinderea conduitei etice și conectarea la dimensiunea globală a cunoașterii în problemele de natură etică.

În cadrul proiectului, în data de 16 octombrie, cu începere de la orele 10.00, vor fi organizate, prin Centrul de Studii în Etică Aplicată, la Facultatea de Științe Economice a UAV, o conferință, workshop, masă rotundă și un concurs de postere pentru studenți.

Invitat special prof.univ.dr. habil Ștefan Dominic Georgescu, de la Academia de Studii Economice și Institutul de Filozofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române, care va susține conferința „Etica în vremurile inteligenței artificiale, o abordare filosofică fundamentală”.

Ziua Eticii Globale este un eveniment anual inițiat de Carnegie Council for International Affairs în anul 2014 cu scopul de a crește forța eticii în societate prin acțiunile cetățenilor, afaceri, organizații profesionale, instituții de învățământ, guverne și organizații nonprofit.